se min kjole

Det er rart hvordan man vokser opp til å bli noe helt annet enn man skulle trodd.

Sprangrytter, bonde, klesdesigner. Jeg husker fortsatt hvordan vi satt der med de nyspissede 8B blyantene våre, og tegnet opp fremtiden. Et hus hver, med stall i midten. Vi visste vel allerede da at vi var forskjellige. De fleste planlegger vel kanskje å bo sammen. Men elleve år gamle oss, vi hadde andre planer. Og skisser. Vi skisserte ikke bare eiendom heller, for i tillegg til å varte opp hester og være suksessfulle sprangryttere så var vi jo forberedt på at man måtte ha noe å falle tilbake på. Så da måtte vi nok være klesdesignere også.

Blomsterpike i brudekjole. Å snike seg inn på tantes soverom og tjuvlåne den fine hvite toppen hennes. Den som passet meg som en kjole, og var full av glitrende paljetter. Så kunne vi løpe over enga til naboen, han som du sa skøyt på barn, så vi måtte gjemme oss i det høye gresset. Jeg visste aldri om det var sant eller en del av leken. Jeg kunne bruke timesvis på å plukke de fineste blomstene blant alt det grønne i hagen til tante. Blåklokker, løvetann og hvitveis. Du sa at alle var stygge. Jeg visste bedre.

Skribent og popstjerne. Det var ikke så nøye om det var meg alene på senga som skreiv ned dagens tanker i blokkbokstaver, eller om det var oss som danset til min nyeste Britney Spears CD. Men det var alltid viktig å være i sentrum. Jeg skulle stå fremst. Jeg skulle være sanger, danser og dirigent, og du måtte forstå at det skulle være slik som jeg sa. Jeg tror stort sett fortsatt at det er min metode som er best.


En gjenganger er kanskje «sta», mens andre vil si «egen». Jeg som vet best går for «seg selv», for ingenting skremte meg mer enn å miste hvem jeg var. Kanskje er det nettopp derfor jeg alltid har gjort akkurat som jeg vil. Ingen skulle kunne fortelle meg at det var farlig å ri på hest, teit å like Britney, eller barnslig å plukke blomster. Det er  fortsatt lite så sommerlig som å ta på blomterkjolen og danse til de beste sangene fra 00’s.

Så iblant vokser man opp til å bli akkurat den man var. Med noen omveier.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *