valentines day

Denne dagen brukte jeg litt for mye tid på, til tross for at jeg prøver å ikke være en for stor del av den kommersielle biten. Det handler jo på overflaten om salg, men visste du at en teori om dens opprinnelse var den folkelige tro på at dette var dagen fuglene begynte å parre seg? Fugler er jo også kjent for å «mate for life» så det er jo egentlig en ganske fin teori spør du meg – til tross for at det gjelder sånn åtte av en million arter.. men de slår vertfall vår egen art statistikk-messig 😉

Likevel har man jo lyst til å gi. Og selv om jeg er stor fan av hverdags-romantikk og spontanitet, så er det jo ikke den dummeste dagen i kalenderen –  der den oppmuntrer til å tenkte litt ekstra på kjærligheten? Jeg kom hjem til en boks deilige makroner (om du ikke allerede har prøvd salt karamell har du noe å glede deg til), favorittsangen på vinyl, telys over hele leiligheten, favoritt-middagen på bordet, og til tross for lovord om å aldri gi meg blomster – lå det en bukett røde roser på senga. Kall meg en klisjé, men jeg ble litt småforelska all over again.

Selv har jeg stresset så mye med ting jeg kan kjøpe. Og det er jo denne fella mange havner i. Hvilket hotell kan man booke så sent, og har de spa-avdeling? Kan man reise på hundekjøring i helga, og har han fri fra jobb på mandag egentlig? På ett tidspunkt sto jeg med en pute formet som en «little spoon» i hendene og lurte på om denne masseproduserte fora stoff-biten skulle formidle kjærlighet.

Jeg syns fortsatt det er en kjempefin idé å gjøre noe ekstra ut av dagen, men det er óg viktig å minne seg selv på at det ikke er disse tingene det handler om. Det handler om det ekstra komplimentet på vei ut døra. Ett kyss. Ett blikk. En middag man spiser hjemme i senga, iført pysj og ansiktsmaske. De små tingene i hverdagen man ikke alltid ellers har tid til, de syns jeg skal få litt ekstra oppmerksomhet i dag.

Happy Valentines!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *